1. Smuldrer 50 g gær og rør ud med 1,5 tsk salt, 1 spsk olie, 1 spsk honning og ca. 1 liter lunt vand.
2. Kom de revne rødbeder i, skal være skyllet godt så farven er næsten ude. Et lille tip: brug en handske eller plastikpose til at holde rødbeden med når du river den, så undgår du lyserøde fingre :D jeg brugte en enkelt stor rødbede til den her portion.
3. Bland havregryn ca. 4 dl, knækkede hvedekerner ca. 2 dl, hørfrø ca en halv til hel dl med resten. Til sidst kommer du mel i indtil dejen er fast og smidig. Jeg brugte kun hvedemel da vi ikke havde andet hjemme, men ville nok prøve med lidt grovere mel også! :)
Lad dejen hæve i 30-60 min. og form dem efter lyst og lad dem efterhæve 20 min. Pensl med vand og så en tur i ovnen ved 200 grader i ca 20 min
De ser gode ud! Har du en opskrift :D?
SvarSletDe er super lækre! :) skriver lige opskriften ned, den er lavet sådan lidt på slum, og skrive den herinde :)
SvarSletOpskrift på grovboller med rødbede:
SvarSlet1. Smuldrer 50 g gær og rør ud med 1,5 tsk salt, 1 spsk olie, 1 spsk honning og ca. 1 liter lunt vand.
2. Kom de revne rødbeder i, skal være skyllet godt så farven er næsten ude. Et lille tip: brug en handske eller plastikpose til at holde rødbeden med når du river den, så undgår du lyserøde fingre :D jeg brugte en enkelt stor rødbede til den her portion.
3. Bland havregryn ca. 4 dl, knækkede hvedekerner ca. 2 dl, hørfrø ca en halv til hel dl
med resten. Til sidst kommer du mel i indtil dejen er fast og smidig. Jeg brugte kun hvedemel da vi ikke havde andet hjemme, men ville nok prøve med lidt grovere mel også! :)
Lad dejen hæve i 30-60 min. og form dem efter lyst og lad dem efterhæve 20 min.
Pensl med vand og så en tur i ovnen ved 200 grader i ca 20 min